of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Vlammetjes

Geschiedenis van de vlammetjes

In 1982 bedacht Bert Roubos voor de verjaardag van zijn oudste zoon de vlammetjes. Hij had nog pittig gekruid gehakt liggen en flensjes uit Singapore. Het bracht hem op het idee om de flensjes rond een kleine portie van het pittige gehakt te vouwen. In 1982 zetten hij de vlammetjes op de markt onder zijn bedrijfsnaam Indoking. Later is de naam Indoking gewijzigd in het minder Indisch klinkende: Topking.

De ingrediƫnten van de vlammetjes

Een vlammetje is een snack die gefrituurd, meestal in een cafetaria, per zes stuks wordt verkocht. Het vlammetje is eigenlijk een kleine loempia met een krokante korst en een pittige gehakt vulling. De vlammetjes worden vaak geserveerd en gegeten met een zoetzure chilidipsaus. De naam van de snack verwijst naar de vrij pikante vulling van het product die je mond in vuur en vlam zet.

Vlammetjes varianten

Naast de kleinere vlammetjes is er ook een grotere versie verkrijgbaar die de vuurvreter wordt genoemd. Er zijn ook vegetarische vlammetjes verkrijgbaar waarvan de vulling voorzien is van gekruid sojagehakt, boekweit en quinoa. De originele vulling van de vlammetjes wordt ook verkocht in een tosti (croque-monsieur) variant. Dit wordt een vlamtosti genoemd die gevuld is met gehakt, paprika, ui, knoflook en wat kaas.