of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Kipnuggets

Kipnuggets: goudklompjes van kip

De kipnugget is een gekende snack in menig frituren en fastfoodketens, en soms zelfs in onze eigen viezer. Dat hebben we te danken aan Robert C. Baker, die in 1950 de kipnugget samenstelde zoals wij ze nu kennen. Deze uitvinding deed Baker in New York, maar de heerlijke innovatie vond al snel zijn weg naar onze lage landen.

Wat zit er nu precies in een kipnugget? Een kipnugget bestaat uit fijn gemalen kippenvlees – en kippenhuid, Omhult door een krokant korstje van beslag of broodkruimels. Kipnuggets kunnen bereid worden in de oven of in de friteuse. Beide opties leveren een overheerlijke snack op om met vrienden of familie te delen. Of om lekker zelf op te eten. Sinds enkele jaren wint ook de vegetarische nugget aan fans. Hier zijn de krokante korstjes gevuld met een soort vleesvervanger. Welke variant krijgt jouw voorkeur?

Daarnaast liegt de betekenis van de benaming van de kipnugget er ook niet om. “Nugget” betekent “klompje” wat verwijst naar een goudklompje. Dat kipnuggets goudklompjes van kip zijn, is wel het minste wat je kan zeggen. Komt het water jou ook al in de mond?