of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Lihanboutje

Wat is een lihanboutje?

Het Lihanboutje is een kruidige snack in de vorm van een kippenbout aan een stokje.
De smaak doet je misschien geloven dat het kip is, maar niets is minder waar: het Lihanboutje wordt gemaakt van gekruid half-om-half gehakt dat verpakt zit in een krokant jasje van paneermeel. De snack kan zowel in de frituur als in de koekenpan bereid worden en is goed te combineren met verschillende sauzen.

Het Lihanboutje verscheen voor het eerst in Nederland eind jaren 60 waar hij op de Slagersvakbeurs Slavakto in Utrecht voor het eerst geïntroduceerd werd. Al is de snack nooit zo populair geworden als de kipcorn, frikandel of Kroket, hij is tot op de dag van vandaag nog steeds te krijgen bij menig snackbar.

Waar komt de naam Lihanboutje vandaan?

Lihan refereert naar de Lihan kruiden die in het half-om-half gehakt worden gemixt.
Waar de naam voor de kruidenmix vandaan komt is ietwat onduidelijk. Een versie van het verhaal is dat de mix ooit bedacht is door Han Neerincx. Han trouwde met Lieke en als ode aan hun huwelijk werd de kruidenmix omgedoopt tot ‘Lihan kruiden’. Of dit verhaal klopt of slechts een broodjeaapverhaal is, is moeilijk te achterhalen, maar het zet het Lihanboutje wel in een romantischer daglicht.