of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

goulashkroket

Wat is een goulashkroket?

Een goulashkroket is rijk aan pittige kruiden en heeft een vulling met rode en groene paprika, tomaten, uien en sappig rundvlees. Een goulash, oftewel ingedikte vleesstoofpot in een jasje van kroket. Een waarlijk genot voor de smaakpapillen. Kroketten zijn typische snackbar gerechten die makkelijk in bereiding zijn en die langer dan frietjes warm blijven, namelijk een half uur. Ondanks dat de buitenkant snel afkoelt, blijft de vulling goed warm. Net zoals alle andere kroketten, gaat de goulashkroket perfect samen met een broodje of kan die samen met frietjes gegeten worden.

Kroketten, en dan voornamelijk de vleeskroket, komt hoogstwaarschijnlijk van oorsprong uit Frankrijk. De allereerste kroket had dan ook de afmeting van een ei, volgens Johannes van Dam, een culinair expert. Dit oudste recept is onder de naam ‘croquets’ terug te vinden in kookboek Le cuisinier royal et bourgeois van François Massialot. Wat voorheen nog een elegante tussengerecht was in een royaal menu, werd later, na de tweede wereldoorlog, de kroket die we nu kennen, namelijk: een snack.