of bel naar 0492 – 32 63 01
of bel naar 0492 – 32 63 01

Stoofvleeskroket

Geschiedenis van de stoofvleeskroket

De kroket was vroeger een chique voorgerecht. De kroket is oorspronkelijk waarschijnlijk afkomstig uit Frankrijk, waar hij in de tijd van Lodewijk XIV gegeten werd als een luxe voorgerecht. Het oudste kroketten recept uit Nederland stamt uit 1830. Het was toen nog steeds een chique tussen gerecht wat werd geserveerd tussen de soep en het hoofdgerecht. Na de tweede wereldoorlog werd de kroket in Nederland meer als snack gezien. Tot ongeveer 1996 was de kroket de meest verkochte snack in de snackbar. Maar sinds die tijd is hij verstoten van de eerste plaatst door de frikandel. Maar de kroket heeft nog steeds een goede tweede plaats in genomen. Dit komt mede doordat de kroket tegenwoordig in veel verschillende varianten te verkrijgen is.
 

Verschillende soorten krokketen

Een stoofvleeskroket is een lekkere kroket met zoals de naam al doet vermoeden stoofvlees er in. Een heerlijke combinatie van het stoofveel van je oma maar dan met een lekker krokant korstje er omheen. De stoofvleeskroket kan met veel verschillende sauzen gecombineerd worden zoals: mayonaise, curry, ketchup of mosterd. Maar je kunt de stoofvleeskroket ook prima combineren met een frietje stoofvlees, voor een lekkere stoofvlees ervaring.