of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Hamkaassoufflé

Hamkaassoufflé een Nederlandse snack

De hamkaassoufflé is een typisch Nederlandse snack en een echte klassieker als het gaat om een snack uit de snackmuur trekken. De hamkaassoufflé is gemaakt van gepaneerd bladerdeeg met daarin kaas en ham. De hamkaassoufflé wordt in de frituurpan gefrituurd of in de koekenpan gebakken. Hierdoor wordt de buitenkant lekker knapperig, smelt de kaas aan de binnenkant en wordt de ham verwarmt. De een eet hem op een broodje, de ander los uit de vuist. De hamkaassoufflé is te vergelijken met een kaassoufflé, maar dan met ham.
 

Populaire gefrituurde snack

Het is geen verrassing dat de hamkaassoufflé bijna net zo populair is als zijn tegenhangers de kroket en de frikandel. De combinatie van ham en kaas is een van de meest populaire smaakmakers die er is. Denk aan de hamkaastosti, hamkaascroissant of hamkaaschips!
De hamkaassoufflé komt in verschillende vormen. Meestal is hij rechthoekig, maar soms kom je hem tegen in de vorm van een halfmaantje. Het is een goede snack voor onderweg, op de borrel of op een feestje. Ben je net vegetarisch, maar hield je ontzettend veel van de hamkaassoufflé? Geen zorgen, er is natuurlijk ook een vegetarische fariant: de eveneens zeer populaire kaassoufflé!