of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Kipsaté

Alles wat je moet weten over Kipsaté

Een kipsaté is een heerlijke snack die door vele mensen over de gehele wereld wordt gegeten. Het is een Indonesisch en Maleisisch gerecht met drie stukjes vlees aan een stokje. Ook wel bekend als een saté prikker, deze prikkers zijn meestal gemaakt van bamboe. Het vlees hoeft niet per se kip te zijn, ook kan er varkensvlees of geit gebruikt worden. Over het vlees is satésaus gegoten, ook wel pindasaus genoemd.

Benamingen voor saté

Zoals je al kon lezen kan saté gemaakt worden van verschillende soorten vlees. Hieronder de benaming per vleessoort.

  • Saté ajam (kip)
  • Saté babi (varken)
  • Saté udang (garnaal)
  • Saté kambing (geit)

Hoe kip saté of andere saté eten?

Kipsaté of een andere soort saté is lekker om te bereiden op de BBQ, maar ook in de koekenpan kun je het prima bereiden. Vaak eet je saté met witte rijst, of een ander Aziatisch gerecht. In Azië eten ze er vaak komkommer, rauwe ui of atjar ketimoen bij. Een heerlijke saté maakt iedereen blij.