of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Braadworst

Informatie over de braadworst

De braadworst, wie kent hem niet. Oorspronkelijk uit Duitsland, beter bekend als “die Bratwurst”, maar ook in Nederland tegenwoordig helemaal hip en natuurlijk erg lekker. Maar waaruit bestaat een braadworst, hoe wordt deze bereid en zijn er nog andere varianten? Daarover lees je meer in dit artikel, neem ook een kijkje in de snack A tot Z.

Waaruit bestaat een braadworst?

Een braadworst wordt gemaakt van varkens-, rund- of kalfsvlees. Een schoongemaakte dierlijke darm vormt het omhulsel van een braadworst.

Hoe wordt een braadworst bereid?

Een braadworst wordt bereid in de pan of op de grilplaat of barbecue. Erg lekker is een braadworst die gegrild is om hem daarna bijvoorbeeld op een broodje te doen. Hierbij kan bijvoorbeeld zuurkool als topping gebruikt worden of een heerlijke curry saus.

Zijn er nog andere varianten van de braadworst?

Er zijn zeker nog andere varianten van de braadworst. Zo kennen veel landen een variatie op de braadworst. In Nederland is die wat dikker en lang, in bijvoorbeeld Frankrijk is die erg dun en een stukje korter. Verder lijkt braadworst een beetje op saucijs of verse worst.

Kortom, de braadworst als lekkere snack, maar evengoed bij een flinke avondmaaltijd. De braadworst past dan ook bij veel andere ingrediƫnten (met zuurkool op een broodje of bij aardappelen en wat groenten, bijvoorbeeld) en is daarom helemaal ingeburgerd in de Nederlandse snack-cultuur.