of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Kaassoufflé

Herkomst van de Kaassoufflé

Een typisch Nederlandse snack, de kaassoufflé. Een kaassoufflé bestaat gewoonlijk uit bladerdeeg in envelopvorm gevouwen en in paneermeel gewenteld met daarin een kaasvulling. In 1969 is de kaassoufflé bedacht door de snackbareigenaar en plaatselijke bakker van Haastrecht Hans van Bemmel. Door de populariteit van deze snack werd al snel het bedrijf KB Foodservice opgericht dat later weer overgenomen werd door andere snackproducenten. De vraag naar kaassoufflés bleef stijgen en het marktaandeel van de kaassoufflés verkopende bedrijven steeg. Ook al vindt de kaassoufflé zijn oorsprong in Nederland, de naam zelf is wel afgeleid uit het Frans. 

is een kaassoufflé Frans?

Zo is ‘kaassoufflé’ ook de naam van een Frans ovengerecht. Bij dit ovengerecht wordt logischerwijs een soufflé gemaakt van kaas, waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van speciale Franse kazen. De vulling van een kaassoufflé die we in Nederland kopen bij een snackbar bestaat vaak uit een mengsel van boter, water, zetmeel, bakstabilisator en smeltkaas. De kaas die gebruikt wordt als vulling is vaak afkomstig van kazen die niet geschikt waren voor de verkoop, zoals gescheurde kazen. De kaas zal dus vaak een mengsel zijn van verschillende soorten, bijvoorbeeld van Cheddar, Mozzarella, Goudse kaas of Beemster kaas. Ook wordt er nog kaasvervanger toegevoegd, waardoor de uiteindelijke hoeveelheid vulling bestaand uit echte kaas niet heel groot is.