of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Kipfingers

Kipfingers; de liefhebber van veel kinderen

Iedereen kent wel de kipfinger, maar toch vergeten we soms dat deze snack bestaat. De langwerpige snack ter grootte van een vinger: het is dus een extra leuke en speelse snack voor kinderen, maar lekker voor jong en oud.
Kipfingers zijn uiteraard gemaakt van kippenvlees en door de frituur krijgen ze hun krokante laagje dat deze snack zo lekker maakt.

Zelf kipfingers maken

Hoewel de snack in elke supermarkt wel is te vinden bij de diepvriesproducten, is de kipfinger ook eenvoudig thuis te maken. Met kipfilet, cornflakes, ei en bloem heb je alle benodigde ingrediƫnten al in huis. Maal de kipfilet en rol deze door de bloem, het ei en tot slot door de geplette cornflakes. Dit is kortgezegd het recept voor kipfingers. Als variant bestaat er ook de kaasvingers, lekker ter afwisseling of speciaal in huis gehaald voor de vegetariƫrs.

Welke saus hoort een kipfinger?

Kipfingers combineren goed met bijvoorbeeld chilisaus of salsasaus, maar ook wordt deze snack vaak gegeten met BBQ-saus. Kipfingers worden soms geserveerd bij de friet, maar ook als losse borrelhap zie je de kipvinger langskomen.
Om je vingers bij af te likken…letterlijk!