of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Bamischijf

Wat je moet weten over de Bamischijf

De meest populaire snacks zijn toch wel de frikandel en de kroket. Maar u moet ook zeker eens de bamischijf proberen. hier kun je meer lezen over de bamischijf, wat zit er bijvoorbeeld in de bamischijf? Hoe lang moet hij bakken? En met welke saus is de bamischijf het lekkerst? of Hoe is de bamischijf eigenlijk ontstaan?

De geschiedenis van de bamischijf

Als we in het nationale snackhandboek kijken zien we dat de bamischijf en bamiblok eigenlijk bamisnacks worden genoemd. En dat het van oudsher een zeer populaire snack was in Nederland. Ook zien we dat de snack niet als schijf op de markt kwam, maar als bal. Dit kan heel goed kloppen, want u zal vast wel eens de benaming bamibal hebben gehoord. De snack is op de markt gekomen door anti-verspilling, het begon met het draaien van ballen van overgebleven bami en nasi goreng, in combinatie met paneermeel. Het nadeel is dat de ballen lastig gaar te krijgen zijn, daarom werd er overgestapt naar een andere vorm, zoals dus de schijf of een blok.

Wat zit er precies in een bamischijf

Een bamischijf is gemaakt met de volgende ingrediënten.

  • Bami (gekookt in speciale kruiden en sojasaus)
  • Paneermeel
  • Ei
  • Water
  • Zout
  • Bloem
  • Zetmeel
  • Rijsmiddel

Van het ei, zout, bloem, zetmeel, en het rijsmiddel, wordt doorhaalvloeistof gemaakt door het te mixen met water of melk. Wanneer de bamischijf bevroren is bakt u hem ongeveer 7 minuten in de frituur, ontdooid ongeveer 5 minuten.

Welke saus bij de bamischijf

Het is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar de bamischijf is natuurlijk het lekkerste met satésaus, curry of chilisaus.