of bel naar 0413 – 432 057
of bel naar 0413 – 432 057

Mulki

De Mulki is een Heerlijke Burger

We hebben allemaal wel eens een heerlijke burger gehad, maar heb je wel eens een mulki geprobeerd? Het is een burger met een grove structuur, waar veel mensen fan van zijn. Laten we nu wat dieper ingaan op de mulki.

De geschiedenis van de mulki

Al sinds 1981 is de mulki verkrijgbaar in België, waar hij ook is ontstaan. Het is een burger die speciaal is gemaakt voor de snackbar. Deze snack werd zo populair dat sommige mensen zelfs speciaal over de grens gingen om er één te eten. Tegenwoordig is de mulki ook gewoon in Nederland verkrijgbaar, een reisje naar België is dus niet meer nodig. De mulki is ook wel bekend onder de naam Bicky burger.

Waar is de mulki van gemaakt en hoe bereiden

De mulki is gemaakt van kipseparatorvlees, soja wit, water, bouillon, paneermeel, zout, specerijen en gedroogde uien. Het lekkerste is om de mulki te bereiden in de pan of op de gril met een beetje boter, of olie en gebakken ajuin.

Je kunt de mulki zo uit de hand eten, maar hij is toch wel het lekkerste op een geroosterd broodje. Met knapperige uitjes en komkommersalade, en een beetje curry of tomaten ketchup.