of bel naar 0492 – 32 63 01
of bel naar 0492 – 32 63 01

Kalfskroket

Alles over de Kalfskroket

De meeste mensen draaien hun hand wel om voor een heerlijke kroket. In een snackbar kun je kiezen uit vele verschillende soorten kroketten. Voor nu gaan we het even hebben over de kalfskroket. Wat zit er in deze kroket? En wat is de geschiedenis van deze populaire snack.

De geschiedenis van de kalfskroket

De geschiedenis is niet direct te linken aan specifiek de kalfskroket, maar aan de kroket in het algemeen. Als we in de geschiedenisboeken kijken zien we dat de Nederlandse kroket in 1830 al werd genoemd. Gaar restvlees werd omgetoverd tot een gepaneerde kroket. Dit om het vlees langer te kunnen bewaren. Waar de kroket eerst nog een tussengerecht was voor de rijken, werd hij in de tweede wereldoorlog een snack voor iedereen.

Wat zit er in de kalfskroket?

Van de volgende ingrediënten kun je een kalfskroket maken.

  • Kalfsvlees
  • Paneermeel
  • Tarwemeel
  • Water
  • Vet
  • Zout
  • Uien
  • Gelatine
  • Kippeneipoeder
  • Kruiden en specerijen

Op welke wijze een kalfskroket eten?

Een kalfskroket kun je op verschillende manieren eten, meestal wordt er mosterd bij de kroket geserveerd. je kunt de kroket uit de hand eten, of pletten tussen een broodje. Pas wel op dat je niet te snel in de kroket hapt, maak eerst een gaatje met bijvoorbeeld een mes om even de hete lucht uit de kroket te laten ontsnappen. je kunt anders je tong verbranden.