of bel naar 0492 – 32 63 01
of bel naar 0492 – 32 63 01

Kipkroket

Geschiedenis van de Kipkroket

Kipkroketten hebben een hele historie. Ze komen oorspronkelijk uit Frankrijk. Het begon allemaal in het jaar 1705, waarbij het eerste recept te vinden is in het kookboek “Le cuisinier royal et bourgeouis” en wel de eerste druk uit 1705 zelfs. Dit kookboek is geschreven door de kok van Lodewijk XIV. Rond het jaar 1830 beschouwde men kroketten als een tussengerecht of als een snack.

Ingredieënten van kipkroketten:

  • 1 kg blom
  • 1 pak roomboter
  • kipfilet (uitgekookt,uitpluizen)
  • 1 L melk
  • 5 El mostard
  • fijngesneden uien
  • witte peper
  • 5 eieren
  • 2 pakken paneermeel

Kipkroket bereidingswijze

  1. Wok op vuur plaatsen en de boter erin laten smelten
  2. Als het volledig gesmolten is voeg je de uien en gepluisd vlees toe en die even lichtbruin laten bakken
  3. Daarna voeg je de melk en gewoon laten borrelen
  4. Als het borrelt moet je dan pas de bloem erbij doen en blijven roeren totdat het een stevige zachte massa wordt
  5. Mosterd aan de massa toevoegen en roeren

Als het al afgekoeld is neem je telkens een beetje van die massa en rol je die met de hand. Die vormpjes leg je in geklutst ei en dan in het paneermeel. Dan is het bakken in hete olie van de frituur totdat het goudbruin is.