De meeste mensen bestellen een frikandel, kroket of een bakje friet wanneer ze naar de snackbar gaan. Maar je kunt ook eens een andere snack de kans geven. Neem bijvoorbeeld eens een bamiblok, deze is ook wel bekend onder de naam bamischijf.
In het nationale snackhandboek komen we de bamiblok tegen onder de benaming bamisnack. De snack werd op de markt gebracht in de vorm van een bal, deze droeg de naam bamibal. Van restjes bami en nasi goreng werden ballen gemaakt, deze werden gepaneerd en gefrituurd. De snack is dus eigenlijk gemaakt om verspilling te voorkomen. Het nadeel van de bal was dat hij lastig gaar te krijgen was en daarom is er later een andere vorm gebruikt. Dit werd dus een bamiblok of bamischijf.
Een bamiblok is gemaakt met de volgende ingrediënten.
Het ei, zout, bloem, zetmeel, en het rijsmiddel, worden gecombineerd met water of melk, zo ontstaat er doorhaalvloeistof. Wanneer de bamiblok bevroren is bakt u hem ongeveer 7 minuten in de frituur, ontdooid ongeveer 5 minuten.
Een bamiblok is natuurlijk het lekkerste met satésaus, curry of chilisaus. Uiteraard ligt dit aan jouw persoonlijke mening.