of bel naar 0492 – 32 63 01
of bel naar 0492 – 32 63 01

Bamiblok

Alles over de Bamiblok

De meeste mensen bestellen een frikandel, kroket of een bakje friet wanneer ze naar de snackbar gaan. Maar je kunt ook eens een andere snack de kans geven. Neem bijvoorbeeld eens een bamiblok, deze is ook wel bekend onder de naam bamischijf.

Geschiedenis van de bamiblok

In het nationale snackhandboek komen we de bamiblok tegen onder de benaming bamisnack. De snack werd op de markt gebracht in de vorm van een bal, deze droeg de naam bamibal. Van restjes bami en nasi goreng werden ballen gemaakt, deze werden gepaneerd en gefrituurd. De snack is dus eigenlijk gemaakt om verspilling te voorkomen. Het nadeel van de bal was dat hij lastig gaar te krijgen was en daarom is er later een andere vorm gebruikt. Dit werd dus een bamiblok of bamischijf.

Bamiblok ingrediënten

Een bamiblok is gemaakt met de volgende ingrediënten.

  • Bami (gekookt in speciale kruiden en sojasaus)
  • Paneermeel
  • Ei
  • Water
  • Zout
  • Bloem
  • Zetmeel
  • Rijsmiddel

Het ei, zout, bloem, zetmeel, en het rijsmiddel, worden gecombineerd met water of melk, zo ontstaat er doorhaalvloeistof. Wanneer de bamiblok bevroren is bakt u hem ongeveer 7 minuten in de frituur, ontdooid ongeveer 5 minuten.

Welke saus bij de bamiblok?

Een bamiblok is natuurlijk het lekkerste met satésaus, curry of chilisaus. Uiteraard ligt dit aan jouw persoonlijke mening.