Heb je wel eens een nasischijf gehad? Sommige mensen zeggen ja natuurlijk! Maar voor sommige mensen is het toch ook nog wel een onbekende snack, die ze wel kennen, maar niet bestellen. Dit omdat ze liever voor de bekende vertrouwde frikandel of kroket gaan.
De nasischijf is net als de bamischijf bij toeval tot leven gekomen. Vroeger bleven er wel eens restjes bami en nasi goreng over, het is natuurlijk zonde om dit weg te gooien. Er was iemand zo slim om de restjes te mengen met een doorhaalvloeistof, maar daar wordt later meer informatie over gegeven. Zo ontstond de naisbal, maar omdat het nogal lang duurde voordat de nasibal gaar was, werd er overgestapt naar een andere vorm. Er werd uiteindelijk gekozen voor een schijfvorm.
Een nasischijf wordt gemaakt met deze ingrediënten.
Door ei, zout, bloem, zetmeel, rijsmiddel en paneermeel ontstaat er doorhaalvloeistof. Wanneer de nasischijf bevroren is bak je hem ongeveer 7 minuten in de frituur op 175 graden, ontdooid ongeveer 4 minuten op 180 graden.
Een nasischijf is natuurlijk het lekkerste met satésaus, curry of chilisaus. Uiteraard is dit een persoonlijke smaak.