of bel naar 0492 – 32 63 01
of bel naar 0492 – 32 63 01

Shaslick

Snack informatie van de Shaslick?

De shaslick is zeer populair en kun je bij iedere snackbar vinden! Het is een geliefd gerecht bij veel Nederlanders, maar de shaslick komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. In landen zoals Turkije, Marokko en Azerbeidzjan is de shaslick een traditioneel gerecht. Een shaslick kan bestaan uit verschillende soorten vlees zoals lam, varken, rund en kip. Vaak wordt het gemarineerd met een combinatie van azijn, droge wijn of zure vruchtensap en natuurlijk kruiden en specerijen. Ook worden er regelmatig groenten of andere ingrediënten aan de shaslick toegevoegd, deze worden afgewisseld met de stukjes vlees. Shaslick wordt graag gegeten tijdens een barbecue, het wordt in de supermarkt verkocht als barbecuevlees. Ook wordt het in bijna alle snackbars bereid.

Zelf een shaslick snack maken

Wil je de shaslick zelf maken? Koop eerst het soort vlees wat jij wilt gebruiken bij de slager. Ga naar de groenteboer en koop verse paprika en ui. Zorg er ook voor dat je de ingrediënten voor de marinade thuis hebt. Maak eerst de marinade met azijn, droge wijn en kruiden. Snij het vlees in stukken en pin ze, afgewisseld met de paprika en ui, aan de spies. Vervolgens leg je de shaslicks in de marinade en wacht je 30 minuten voordat je ze gaat braden. Braadt ze 10/12 minuten op de barbecue en eet smakelijk!