of bel naar 0413 - 432 057
of bel naar 0413 - 432 057

Oplossing horeca personeelstekort

Oplossing voor tekort horecapersoneel

Iedereen in de horeca heeft er mee te maken: het tekort aan personeel. Het lijkt wel alsof niemand meer in de horeca wil werken, terwijl dit toch een branche is waar je vaardigheden voor het leven op doet. Denk bijvoorbeeld aan gastvrijheid, iets verkopen en aanvoelen waar een klant behoefte aan heeft. Lekkerfriet.nl heeft een handige tool in huis! Lees snel verder over ons nieuw platform!

Vernieuwende bestelsystemen

Op dit moment hebben de meeste cafetaria’s en snackbars een personeelslid beschikbaar op drukke avonden die alle telefonische bestellingen voor zijn of haar rekening neemt. Dit zijn verloren uren. Door gebruik te maken van het platform Lekkerfriet.nl wordt dit probleem opgelost. Jouw klanten bestellen via jouw persoonlijke online pagina hun favoriete hapje en drankje bij jouw zaak. Alles werkt vlekkeloos en komt binnen via een mobiele telefoon of PC, waarmee het team van de cafetaria/snackbar meteen met de bestelling aan de slag kan. Daarnaast is het ook mogelijk om automatisch bonnetjes uit te printen. De voordelen zijn legio, omdat alles online gaat. Geen onduidelijke notities en gestructureerde bestellingen. Wel zo fijn als het druk is!

Personeel weer efficiënter inzetten

Het platform van Lekkerfriet.nl zorgt er dus voor dat werk uit handen wordt genomen van de huidige personeelsleden. Meestal is er in de spits één personeelslid bezig met het constant noteren van bestellingen. Dit is door het online platform Lekkerfriet.nl overbodig. Hierdoor kan het personeelslid helpen in de keuken of bediening.

De kracht van je eigen netwerk

Naast de bovenstaande optie van Lekkerfriet.nl kan je ook nog je eigen netwerk gebruiken. Misschien denk je dat je alle mogelijke kanalen al hebt ingezet, maar heb je alleen een oproep gedaan op de Facebookpagina van de zaak. Heb je al eens een sollicitatie tekst opgehangen op een middelbare school? Via Snapchat geprobeerd om de jongeren te enthousiasmeren om bij jou in de zaak te komen staan? Via verschillende WhatsApp groepen aan personeel proberen te komen? Wees bij het oplossen van dit probleem vooral niet bang om buiten de box te denken en met creatieve oplossingen komen.