Ben je dol op Aziatisch eten? Dan moet je zeker eens de nasi oriëntal proberen, dit is een heerlijke oosterse snack gevuld met zoals de naam het al zegt “nasi”. Deze snack is ook wel bekend onder de naam nasischijf.
Als we in de geschiedenis duiken van de nasischijf zien we dat het al heel lang een populaire snack is hier in Nederland. Restjes bami en nasi goreng werden normaal gesproken weggegooid, dit is natuurlijk zonde. Door een bal te draaien van nasi goreng en te paneren ontstond de nasibal. Al snel bleek dat het lang duurde om de bal gaar te krijgen. Daarom werd er besloten om een andere vorm te gebruiken, dit werd dus een schijf of blok.
In de nasi oriëntal zitten de volgende ingrediënten.
Om de inhoud en de buiten laag samen te laten smelten wordt er gebruik gemaakt van doorhaalvloeistof. Dit ontstaat door ei, zout, bloem, zetmeel, rijsmiddel en paneermeel met elkaar te vermengen.
De nasi oriëntal is erg lekker met chilisaus, curry of pindasaus. Dit omdat het ook sauzen zijn die vaak in Azië gebruikt worden.